JOKSIMOVIQ: NJERËZIT QË KANË MBIJETUAR NGA COVID MUND TË VAKSINOHEN PAS TRE DERI NË GJASHTË MUAJ

Vaksina kundër infeksionit Covid-19 duhet dhe mund të merret nga njerëzit që e kanë kapërcyer këtë sëmundje, tha epidemiologu i Institutit të Shëndetit Publik, Millko Joksimoviq. Ai deklaroi se qytetarët mund të marrin vaksinën e koronavirusit pasi të shërohen nga infeksioni. “Sidoqoftë, meqenëse ne e dimë se në muajt e parë pas shërimit nga COVID, ri-infeksioni është shumë i rrallë, është mirë që njerëzit të presin deri në tre deri në gjashtë muaj pas kapërcimit të COVID, të presë që përgjigja imune të stabilizohet dhe pastaj të vaksinohet,” tha Joksimoviq. Ai shtoi se është treguar se efektet më të mira dhe përgjigja më e qëndrueshme imune merren tek njerëzit që janë vaksinuar plotësisht. “Dhe ata që më parë e kapërcenin COVID-in, i cili është një argument tjetër shtesë që njerëzit që kapërcejnë COVID mos të mbështeten në titujt e antitrupave të tyre, por të vaksinohen kur të vijë koha,” tha Joksimoviq.

SHARE