BEÇIQ: PËR HERË TË PARË NË HISTORI, LIBRA FALAS PËR FËMIJËT E SHKOLLAVE FILLORE

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi dhe Malit të Zi Demokratik, Alleksa Beçiq, vuri në dukje se çdo nxënës i shkollës fillore, për herë të parë në historinë e Malit të Zi, do të marrë libra falas. “Si opozitar, unë luftova për vite të tëra për të respektuar parimin kushtetues të arsimit fillor falas. Iniciativa e parë që fillova që kur u zgjodha Kryetar i Parlamentit të Malit të Zi ishte t’i jepja çdo fëmije libra shkollorë falas dhe t’u ktheja fëmijëve ndihmën shtesë. Ne patëm sukses,” theksoi Beçiq. Ai rikujtoi se çdo nxënës i shkollës fillore do të marrë libra falas, fëmijët deri në moshën gjashtë vjeç do të marrin një ndihmë shtesë. “Ky është vetëm fillimi. Qëllimi ynë është t’u sigurojmë fëmijëve tanë ndihmë shtesë dhe ne do ta arrijmë atë,” tha Beçiq. Ai falënderoi deputetët dhe Qeverinë për mbështetjen në realizimin e kësaj nisme.

SHARE