QEVERIA E MALIT TË ZI I ËSHTË PËRKUSHTUAR EKSKLUZIVISHT INTEGRIMIT EVROPIAN

Qeveria është pa mëdyshje dhe ekskluzivisht e përkushtuar ndaj integrimit evropian, siç dëshmohet nga Këshilli i Stabilizim-Asociimit i mbajtur së fundmi në Podgoricë, tha kryeministri Dritan Abazoviq. Siç njofton Qeveria, mëngjesi i punës i Abazoviqit është mbajtur në Villa Goricë me ambasadorët e vendeve të Quinte dhe shefen e delegacionit të Bashkimit Evropian (BE) në Mal të Zi, Kristina Oana Popa. Përveç Popës, në mëngjesin e punës me Abazoviqin morën pjesë edhe ambasadorët e Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Britanisë së Madhe Judy Rising Ranke dhe Karen Maddox, ambasadorët francezë dhe gjermanë Christian Timonier dhe Robert Weber dhe zëvendësambasadori i Italisë Damiano Rampini. Mëngjesi i punës ishte një mundësi për të shkëmbyer mendime në një bisedë të hapur dhe miqësore për situatën aktuale politike në vend, si dhe sfidat në kuadër të sfidave gjeopolitike të shkaktuara nga agresioni rus ndaj Ukrainës. Kryeministri Abazoviq theksoi se Qeveria është e përkushtuar pa mëdyshje dhe ekskluzivisht për integrimin në BE, siç dëshmohet nga Këshilli i Stabilizim Asociimit të mbajtur së fundmi në Podgoricë, por edhe për vlerat civilizuese, duke kujtuar mbështetjen për sovranitetin territorial dhe integritetin e Ukrainës gjatë qëndrimit të tij në Kiev.

SHARE