RADULLOVIQ: BASHKËPUNIMI RAJONAL NË KRYE TË PRIORITETEVE STRATEGJIKE DHE POLITIKE TË MALIT TË ZI

Këshilltari i kryeministrit për Politikën e Jashtme, Gjorgje Radulloviq, mori pjesë në Takimin e Koordinatorëve Kombëtarë për Procesin e Berlinit, që po mbahet sot në Tiranë, në kuadër të Presidencës së Republikës së Shqipërisë të kësaj nisme.

Radulloviq theksoi rëndësinë e ratifikimit të tre marrëveshjeve për lëvizshmërinë të nënshkruara nga liderët e vendeve të Ballkanit Perëndimor në samitin në Berlin, të mbajtur në tetor të vitit të kaluar, dhe theksoi se zbatimi i tyre do të forcojë më tej bashkëpunimin dhe do të përmirësojë marrëdhëniet midis vendeve të rajonit.

Radulloviq theksoi se bashkëpunimi rajonal është në krye të prioriteteve strategjike dhe politike të Malit të Zi, duke vënë në dukje se vendi ynë po kryeson aktualisht nisma të rëndësishme rajonale – Procesi i Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP) dhe Marrëveshja e Tregtisë së Lirë të Evropës Qendrore (CEFTA 2006), e cila konfirmon angazhimin tonë të plotë për integrimin rajonal dhe ekonomik.

SHARE