KONJEVIQ: PRES QË ABAZOVIQ TË KËRKOJË TAKIM DERI NESËR

Kryetari i Partisë Socialdemokrate (PSD), Rashko Konjeviq, tha se ai pret që kryeministri i emëruar Dritan Abazoviq të paraqesë konceptin e një qeverie pakicë më së voni deri nesër dhe të dërgojë një kërkesë për caktimin e seancës parlamentare. Konjeviq tha se është dakord me vlerësimin se negociatat kanë zgjatur, por mendon se kanë hyrë në fazën përfundimtare dhe se kryeministri i mandatuar mund të paraqesë një koncept deri të mërkurën që është në përputhje me strukturat politike në qeveri dhe Partinë Demokratike Socialiste (PDS), e cila do të mbështesë qeverinë. “Nëse seanca parlamentare nuk caktohet gjatë kësaj jave, ajo tashmë humbet çdo kuptim dhe më pas duhet të kërkohen zgjidhje të tjera, të cilat i referohen qeverisë teknike dhe zgjedhjeve të parakohshme parlamentare”, tha Konjeviq në një intervistë për agjencinë MINA.

SHARE