VIZITAT NË SPITAL JANË TË NDALUARA, PO MONITOROJNË SITUATËN EPIDEMIOLOGJIKE

Drejtori i Institutit për Shëndet Publik, Igor Galiq, në një intervistë për Portalin RTMZ, tha se në dhjetë ditët e kaluara janë regjistruar 414 persona të infektuar dhe se nuk është raportuar asnjë vdekje nga Covid-19. Siç tha ai, masa që do të mbetet në fuqi janë vizitat në spitale për shkak të sezonit të rritjes së aktivitetit të viruseve respiratore (SARS-CoV 2, RSV, grip) dhe se ato do të jenë të vlefshme deri në përmirësimin e situatës epidemiologjike. Sipas Galiqit, supozohet se aktiviteti i virusit do të vazhdojë me këtë intensitet.  Me rastin e epidemisë së verdhëzës, e cila është aktuale që nga janari i këtij viti, ai thotë se shërbimet vendore higjieno-epidemiologjike, me ndihmën e Institutit për Shëndet Publik të Malit të Zi, kanë ndërmarrë të gjitha hapat e nevojshme për të sjellë epideminë e hepatitin A nën kontroll.  Burimi nga e cila e kanë origjinën epidemitë, thotë ai, megjithë hetimet e gjera, nuk është zbuluar.

SHARE