QEVERIA KA MARRË NJË VENDIM PËR FINANCIMIN E PËRKOHSHËM

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq njoftoi se Qeveria e Malit të Zi ka marrë një vendim për të mos bërë një projekt buxhet për vitin e ardhshëm. Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq thotë se deri në mars 2021, masa e financimit të përkohshëm do të zbatohet. Deri më sot, thotë ai, ishte planifikuar që të gjitha ministritë të paraqisnin informacione për të formësuar buxhetin. “Megjithatë, parregullsi të shumta, të dhëna të pasakta dhe përvetësime ndikuan që ne të njoftonim se nuk do të bëjmë një projekt buxhet, të kemi një buxhet për buxhetin, të kemi një shumë të saktë të të dhënave të pasakta,” tha Krivokapiq në një konferencë për shtyp. Ata vendosën, siç tha ai, të hartonin një buxhet realist deri në mars 2021, i cili bazohet në një program të përcaktuar qartë dhe politikat e qeverisë dhe një riorganizim i natyrshëm dhe në frymën e rregullores së re.

SHARE