Ushqimi që e pëlqejnë shumica mund të ketë ndikim në metabolizëm

Një dietë e ekuilibruar është shumë e rëndësishme, veçanërisht për ata që duan të humbin kilogramët e tepërt.

Fatkeqësisht, humbja e peshës nuk është gjithmonë e lehtë dhe bëhet një detyrë gjithnjë e më e vështirë me kalimin e moshës.

Me kalimin e moshës, metabolizmi ynë ngadalësohet, por ne mund ta përmirësojmë atë nëse eliminojmë nga dieta jonë disa ushqime që na dëmtojnë. Kjo përfshin disa trajtime vërtet të shijshme, duke përfshirë patatet e skuqura.

Shenjat që tregojnë një metabolizëm të ngadaltë

Dietologia Katherine Hervasio shpjegoi për She Find pse gratë mbi 40 vjeçare duhet të mendojnë dy herë përpara se të porosisin ushqim të shpejtë nëse duan të mbajnë metabolizmin e tyre në këmbë.

“Përveç përmbajtjes së lartë të yndyrës, patatet e skuqura janë një ushqim që përmban kalori boshe. Me fjalë të tjera, nuk përmban lëndë ushqyese, vetëm kalori, gjë që nuk është e dobishme për kontrollin e peshës dhe shëndetin në përgjithësi”, thotë Hervasio.

Ushqimi i përpunuar, siç janë patatet e skuqura, merr pak energji nga trupi gjatë tretjes, dhe një problem tjetër është se ka një përqindje të konsiderueshme të yndyrave trans.

“Ky ushqim i skuqur dhe i kripur është tepër i shijshëm, por mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore, nga sëmundjet e zemrës, diabeti e deri te kanceri. Kur konsumohet në një masë më të vogël, është përgjegjëse për shtimin në peshë dhe një metabolizëm më të ngadaltë”, pohon dietologia.

Lajmi i mirë është se ka një alternativë për patatet e skuqura që porosisim në restorantet e ushqimit të shpejtë. Mund të përgatisni një version më të shëndetshëm në kuzhinën tuaj.

“Mund të piqni patate në letër furre, pa vaj. Kujdes me sasinë e kripës që shtoni. Nuk do të jetë aq i shijshëm sa nga një restorant i ushqimit të shpejtë, por është një zgjedhje shumë më e mirë për trupin tuaj”, përfundoi ajo. /Top Channel/

SHARE