NJË OPERATOR PRIVAT HYN NË TREGUN HEKURUDHOR MALAZEZ TË MALLRAVE

Më 9 shtator, Transporti i Kombinuar „Montenegro – Mali i Zi“ nisi trenin e parë të pavarur të mallrave në vend.

“Ne në grupin Transporti i Kombinuar jemi shumë krenarë për suksesin tonë në shkrimin e faqeve të reja në historinë e hekurudhave malazeze si operatori i parë i pavarur që vendosi një lidhje hekurudhore ndërvepruese nga Serbia në portin e Tivarit”, tha drejtori i përgjithshëm Branko Petkoviq.

Siç shtoi ai, ata presin me padurim të ardhmen emocionuese të zhvillimit të hekurudhave në rajonin e Ballkanit.

Transport i kombinuar është pjesë e grupit Transport i kombinuar, i cili ka selinë në Serbi dhe degët në Kroaci dhe Mal të Zi.

Grupi ka mbi 200 punonjës dhe më shumë se 20 lokomotiva me naftë dhe elektrike.

Filiali malazez u formua në shtator 2021, për të operuar përmes shërbimeve nga Serbia në portin e Tivarit dhe Shqipërisë, duke përdorur lokomotiva të ndërveprueshme për të shkurtuar ndjeshëm kohën e kalimit kufitar.

SHARE