Fred Kerley i dërgon pamje shqetësuese Usain Boltit: A e theu amerikani rekordin botëror të 150 metrave?

Usain Bolt është konsideruar gjerësisht si njeriu më i shpejtë i të gjitha kohërave, duke thyer të gjitha rekordet botërore të sprintit duke dominuar Olimpiadën kur ai garoi.

Ai ishte në kulmin e fuqive të tij në fundin e viteve 2010 dhe vendosi rekorde të cilat vrapuesit e tjerë i kanë vënë në sy, pa asnjë në gjendje t’i afrohej xhamajkanit.

Megjithatë, kjo mund të ndryshojë falë Fred Kerley, i cili ka ndarë një video të tij në stërvitje, duke vrapuar 150 metra, derisa ka postuar një kohë të frikshme.Lexo po ashtu:“Mos luaj me ndjenjat e mia”, si rekordi i Bolt u ‘thye’ nga një gabim epik

Rekordi botëror i vendosur nga Bolt arriti në 14.35 sekonda, me Tyson Gay i dyti me 14.41 sekonda dhe Walter Dix prapa me 14.65 sekonda.

Duke marrë parasysh këtë, koha që Kerley ka pretenduar është qesharake dhe nëse është e saktë, ngjarjet e ardhshme të mëdha mund të jenë interesante me amerikanin në rrugën e duhur për të thyer rekordet që nuk mendonim se mund të thyheshin.

https://youtube.com/watch?v=4JC10KnCIg8%3Ffeature%3Doembed

Klipi i tij nga stërvitja pohon se ai postoi një kohë prej 14.01 sekondash, mbi 3 të dhjetat më shumë se koha e Bolt, jo vetëm që thyen rekordin, por e shkatërron absolutisht atë.

Edhe pse ai pretendon se ka vrapuar 150 metra në atë kohë, është e vështirë të përcaktohet nëse pretendimet e tij janë të vërteta apo jo.

Pavarësisht saktësisë, nuk ka të dhëna për atë që bëni në stërvitje, kështu që nuk do të njihet si e tillë, por njerëzit nuk janë të bindur nga besueshmëria e pretendimeve të Kerley. /Telegrafi/

SHARE