KRIVOKAPIQ: SYTË TANË JANË DREJT BE-së

Pozicioni ynë është i qartë dhe pikëpamja jonë përqendrohet në të ardhmen, domethënë në BE. Kryeministri tha se në Samitin për Ballkanin Perëndimor, i cili u mbajt sot në Vjenë. Siç është njoftuar nga Qeveria, Kryeministri theksoi në takimin plenar të liderëve të Ballkanit Perëndimor se miqësia, përkatësisht ndërtimi i besimit, është parakushti më i rëndësishëm dhe se BE-ja duhet të ketë besim të plotë në vendet e Ballkanit Perëndimor. “Pozicioni ynë është i qartë dhe pikëpamja jonë drejtohet drejt së ardhmes, domethënë drejt BE-së. Rimëkëmbja ekonomike është më e rëndësishmja dhe ne nuk mund të jemi një shtet civil dhe demokratik pa një ekonomi të qëndrueshme,” tha Kryeministri Krivokapiq.  Kancelari austriak Sebastian Kurz tha se temat kryesore ishin pandemia COVID-19 dhe revitalizimi ekonomik, me një fokus të veçantë në zgjerimin e BE dhe migracionin e paligjshëm. “Qëllimi ynë është të mbështesim rajonin, sepse ne duam që ai të zhvillohet sa më shpejt që të jetë e mundur. Nuk ka asnjë interes personal për ne. Unë ju siguroj se na lidh një interes i madh që Ballkani Perëndimor të jetë pjesë e BE, e cila është arsyeja pse unë pres që udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor të më japin argumente të cilat unë do t’i dorëzoj në BE,” tha Kurz. Samiti mbi Ballkanin Perëndimor në Vjenë është një mundësi për të përcjellë një mesazh të qartë për institucionet e Bashkimit Evropian rreth gatishmërisë së Malit të Zi dhe rajonit për t’u bërë anëtarë të BE sa më shpejt të jetë e mundur.

SHARE