ERAKOVIQ: APEL QYTETARËVE – TË RESPEKTOHEN MASAT E REKOMANDUARA

Sipas njoftimeve nga Instituti i Shëndetit Publik dhe Spitalet e Përgjithshme në Mal të Zi, një numër i konsiderueshëm i pacientëve kanë simptoma të ngjashme me infeksionin Covid 19, tha drejtori i Qendrës Klinike, Jevto Erakoviq, pas seancës së Trupit Koordinues Kombëtar. 

“Pra, në periudhën tjetër, me siguri mund të presim një numër më të madh të infektuarish dhe sigurisht një numër më të madh të pacientëve të shtruar në spital,” tha Erakoviq. 

“Siç kemi njoftuar sot në Qendrën Klinike të Malit të Zi, kemi tre pacientë të shtruar në spital. Dy prej atyre pacientëve janë në një gjendje që kërkon vëmendje të veçantë, d.m.th. ata kanë një pamje klinike më të rëndë,” tha Erakoviq.

Kjo paralajmëron se duhet të jemi veçanërisht të kujdesshëm në periudhën e ardhshme.

“Kështu që, t’u përmbahemi rreptësisht të gjitha masave të rekomanduara nga Instituti i Shëndetit Publik dhe Trupi Koordinues Kombëtar,” tha Erakoviq dhe u bëri një herë apel të gjithë qytetarëve të Malit të Zi që të zbatojnë masat.

Të rikujtojmë, Erakoviq, si i ftuar në programin e mëngjesit TVMZ, tha që ai pret që numri i të infektuarve të sapoardhur do të jetë edhe më i lartë në ditët në vijim.

SHARE