BOSHKOVIQ: QASJE E UNIFIKUAR ALEATE NË LUFTËN KUNDËR DEZINFORMATAVE

Kriza e shkaktuar nga Covid19 e shkaktuar nga koronavirusi, përveç solidaritetit të lartë në luftën për të ruajtur shëndetin e popullatës, tregoi rëndësinë e një qasje të bashkuar të të gjithë aleatëve në trajtimin e përhapjes së dezinformatave, tha Ministri i Mbrojtjes së Malit të Zi, Predrag Boshkoviq, gjatë ditës së dytë të mbledhjes së Këshillit të ministrave të mbrojtjes të Atlantikut të Veriut.

“Gjatë takimit, ministrat vunë në dukje se, përkundër sfidave të shumta me të cilat përballen të gjitha vendet për shkak të pasojave të shkaktuara nga Kovid-19, NATO vazhdon të kryejë me përgjegjësi dhe sukses kryerjen e detyrave të planifikuara në mënyrë që të ruajë sigurinë e territorit të saj dhe qytetarëve”, njoftuan nga Ministria e Mbrojtjes.

Ministrat theksuan se “kriza e Covid19 ka treguar unitetin dhe rezistencën e të gjithë aleatëve, të cilët kanë treguar solidaritet dhe angazhim të ndërsjellë për ruajtjen e vlerave të përbashkëta duke dërguar ndihmë”.

Ata pajtohen që është e rëndësishme të informohet publiku në kohën e duhur dhe të besueshme për të gjitha aktivitetet që po kryhen, në mënyrë që të shmangen pasojat e përhapjes së dezinformatave.

Sipas Ministrisë së Mbrojtjes, Boshkoviq gjithashtu deklaroi se bashkëpunimi me partnerët ndërkombëtarë, kryesisht BE dhe KB, është i një rëndësie kryesore në përpjekjet e përbashkëta, si në ruajtjen e paqes dhe sigurisë globale, ashtu edhe në gjetjen e zgjidhjeve më të mira për të luftuar pandeminë.

SHARE