GJUKANOVIQ: RRETH LIGJIT TË PROKURORISË VETËM SIPAS KUSHTETUTËS

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq tha se nesër do të marrë një vendim nëse do të nënshkruajë Ligjin për Zyrën e Prokurorit të Shtetit, ndryshimet në të cilin u miratuan nga Kuvendi javën e kaluar. Gjukanoviq theksoi në Bruksel se këshilltarët e tij ligjorë po shqyrtojnë me kujdes kushtet për nënshkrimin e ligjit. “Nesër do të marr një vendim, i cili mund të them me siguri se do të jetë në përputhje me Kushtetutën e Malit të Zi. A do të jetë pozitiv apo negativ dhe të ndikojë në procesin e bashkëjetesës, nuk do ta përcaktojë vendimin tim. Ju tashmë e dini pozicionin tim që unë nuk e shoh bashkëjetesën si një proces në të cilin njëra palë duhet të provojë përkushtimin e saj në atë proces duke rënë dakord për gjithçka që bën pala tjetër, nuk është bashkëjetesë. Bashkëjetesa është veprim i përbashkët i të gjithëve në fushën e tyre të përgjegjësisë në interes të qëllimeve kombëtare të shtetit tonë. Unë përpiqem ta bëj atë nga pozicioni i presidentit,” tha Gjukanoviq.

SHARE