GJUKANOVIQ: ZGJEDHJET NË VJESHTË, QYTETARËT FORCUAN BESIMIN

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq beson se do të kemi zgjedhje të rregullta parlamentare në vjeshtë, në të cilat qytetarët do të kenë mundësinë të thonë atë që mendojnë vërtet për bartësit e partive politike.

Ai gjithashtu beson se përvoja në luftën me Covid19 deri më tani ka forcuar besimin e qytetarëve në cilësinë e politikës që qeveris shtetin.

Presidenti deklaroi se, në përputhje me Kushtetutën, zgjedhjet parlamentare në Mal të Zi duhet të mbahen deri në fund të shtatorit. Kur të vihet pika në fazën e parë të luftës me Covid, siç njoftoi Gjukanoviq, duhet të zhvillohet një dialog me të gjitha palët e interesuara.

Presidenti thotë se përvoja me Covid19 deri më tani ka treguar një nivel të lartë të funksionalitetit shtetëror dhe një nivel të mirë të efikasitetit dhe përgjegjshmërisë së sistemit, duke filluar me sistemin shëndetësor.

Është e nevojshme, thotë presidenti, pas pandemisë, për të intensifikuar aktivitetet për ristrukturimin e ekonomisë.

“Konfirmim i qartë i perspektivës evropiane të rajonit nga institucionet e Brukselit, fillimi i negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë, samiti me video-konferencë në kohën e koronës, mbështetje financiare në luftën kundër pasojave të pandemisë, njoftimi i një kornize të re strategjike investimesh për Ballkanin Perëndimor ka stimuj imponues për të rinovuar entuziazmin në këtë pjesë të kontinentit tonë.”

“Tani është e rëndësishme që ne në Mal të Zi ta bëjmë punën tonë në mënyrën më të mirë. Unë nuk kam dyshim se Qeveria dhe infrastruktura e përgjithshme shoqërore e ngarkuar për një proces të suksesshëm negociues do të vazhdojnë dhe forcojnë angazhimin e tyre për reformën dhe miratimin e standardeve evropiane, dhe Mali i Zi do të jetë anëtari i parë i ri i BE-së “, tha Presidenti.

Ai në fund uroi të gjithë qytetarët e Malit të Zi 21 maj – Ditën e Pavarësisë.

SHARE