MIRATOHEN PAKETAT TË MBËSHTETJES EKONOMIKE

Qeveria miratoi sot Planin e Ndërhyrjes së Prokurimit, Projektligjin për masat e përkohshme për kufizimin e çmimeve të produkteve me rëndësi të veçantë për jetën dhe shëndetin e njeriut dhe masa të tjera të përkohshme ekonomike në përgjigje të krizës së shkaktuar nga lufta në Ukrainë. Ministria e Zhvillimit Ekonomik njoftoi se Qeveria, duke pasur parasysh se ka një rritje të ndjeshme të çmimeve të ushqimeve, energjisë dhe lëndëve të tjera, ka krijuar një sërë masash për ruajtjen e stabilitetit ekonomik dhe ruajtjen e standardeve të jetesës, të cilat janë përmirësuar ndjeshëm nga Evropa Tani. Në seancën e sotme u përcaktuan masat e mbështetjes së ekonomisë dhe qytetarëve në vlerë prej 13 deri në 50 milionë euro, varësisht nga kohëzgjatja e tyre. “Masa e uljes së akcizës për karburantet deri në 40 për qind do të kontribuojë në sigurimin e stabilitetit të çmimit të karburanteve deri në pesë milionë euro në muaj. Ekziston gjithashtu një masë për uljen e normës së tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH) për ushqimet bazë me TVSH zero për qind për shitjet dhe importet e miellit dhe vajit të lulediellit dhe uljen e normës së TVSH-së nga 21 për qind në shtatë për qind për kripën, në vlerë prej rreth tre milionë euro”, kanë saktësuar nga Ministria.Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Administrimit të Ujërave ka përcaktuar subvencione shtesë për prodhimin e drithërave në vlerë prej 350 mijë euro, për prodhimin e patates së vonë, të cilat trajtohen si ushqime bazë në vlerë prej 150 mijë euro, ndarjen e serave falas për prodhimtarinë e perimeve në vlerë prej 500 mijë euro dhe ndarjen e bonova bujqësore për prodhuesit e regjistruar bujqësor në vlerë prej 200 euro, në vlerë të përgjithshme prej katër milionë euro.

SHARE