GJELOSHAJ: INTERESAT E MALIT TË ZI EVROPIAN DUHET TË JENË MBI INTERESAT E VOGLA NË KOLLTUQET E INDIVIDËVE

Bartësi i Listës Shqiptare, Nik Gjeloshaj, tha se interesi i Malit të Zi evropian duhet të jetë mbi interesat e vogla në kolltuqet e individëve dhe partitë e pakicave janë tani më shumë se kurrë garantuese të rrugës evropiane, shtetformuese dhe euroatlantike të Malit të Zi. “Lista Shqiptare, ku unë kam qenë kryetar në zgjedhjet parlamentare të 2020 dhe që e përfaqësoj, deri më sot nuk i është bashkuar asnjë platforme; nuk ka nënshkruar asnjë marrëveshje të vetme që do t’i referohet formimit të Qeverisë,” tha Gjeloshaj. Siç thekson Gjeloshaj, në seancën e kryesisë së Listës Shqiptare ishin të pranishëm kryetarët e të gjitha votuesve, u miratua Marrëveshja për formimin e Qeverisë Evropiane, e cila u nënshkrua dje nga LQ URA dhe PSP dhe në ditët në vijim do të nënshkruhet nga Gjeloshaj në emër të Listës Shqiptare. “Të gjitha spekulimet e tjera për këtë çështje shtiren si parime të individëve për ardhur në ato kolltuqe, por për këtë do të flasim kur të vijë koha. Në këtë moment, gjëja më e rëndësishme është formimi sa më i shpejtë i Qeverisë Evropiane,” tha Gjeloshaj. Gjeloshaj shton se sjellja e sotme e “kryeministrit të rastësishëm” në lidhje me sanksionet ndaj Rusisë është alarm për të gjithë ata që kolltuku i interesit publik është pëngesë për të qetësuar pasionet dhe për ta lënë Malin e Zi të ecë përpara.

SHARE