QEVERIA ËSHTË E GATSHME TË KUFIZOJË ÇMIMET E USHQIMEVE BAZË

Ministria e Zhvillimit Ekonomik ka përgatitur një projektligj për kufizimin e përkohshëm të çmimeve të ushqimeve bazë, tha ministri Jakov Millatoviq, pas seancës së Këshillit Social. Përveç kësaj, Këshilli Social nxori konkluzione duke u bërë thirrje anëtarëve të Parlamentit të Malit të Zi që të miratojnë sa më shpejt ndryshimet në Ligjin për akcizat, të cilat do të kufizonin rritjen e çmimit të karburantit. “Ministria e Zhvillimit Ekonomik ka përgatitur një projektligj për kufizimin e përkohshëm të çmimeve të caktuara dhe kjo është hera e parë që do të mund të kemi një bazë normative për ta bërë këtë, si një përgjigje tjetër se në disa situata krize qeveria ka një instrument i kufizimit të përkohshëm të çmimeve. Ai ligj do të jetë në debat publik që në javën e ardhshme dhe shpresoj se shumë shpejt do të përcaktohet nga Qeveria dhe si i tillë do të futet në procedurë edhe më tej në Kuvend”, ka thënë Millatoviq. Millatoviq tha se programi Evropa Tani po zbatohet siç pritej dhe me dinamikën e planifikuar, të cilën e deklaroi edhe Këshilli Social. Millatoviq thotë se në seancë u diskutua edhe rritja e çmimeve dhe inflacioni. “Ne ramë dakord që inflacioni në Mal të Zi është kryesisht i importuar, se ai kushtëzohet nga struktura e ekonomisë sonë dhe se përgjigja më e mirë për këtë rritje të pagave është programi “Evropa Tani”, i cili është bërë,” tha Millatoviq.

SHARE