ABAZOVIQ: SHPRESOJ QË SË SHPEJTI TË FORMOHET QEVERIA E RE

Zëvendëskryeministri dhe drejtuesi i LQ URA Dritan Abazoviq tha se shpreson se do të formohet së shpejti një qeveri e re. Abazoviq theksoi se procesi i zgjedhjes së kryeministrit dhe formimit nuk është i lehtë në asnjë vend. Ai u bëri thirrje të gjithë kolegëve të tij që të marrin iniciativën dhe të japin idetë e tyre për zgjidhjen e krizës politike në vend. “E keqja është se nuk kemi qeveri, shpresoj se do ta kemi së shpejti. Dhe nëse nuk e kemi së shpejti, mandati do t’u kthehet qytetarëve – nuk ka problem”, thotë Abazoviq. Ai tha se Mali i Zi është i qetë dhe se protestat aktuale janë paqësore. “Unë nuk shoh se ato janë tepër masive, por edhe nëse janë, ky është trajnimi ynë për demokraci,” tha Abazoviq. Ai tha se beson se sot në Mal të Zi nuk ka politikanë që do ta pengonin Kuvendin, përveç atij që ka qëndrime më radikale dhe i ka shprehur publikisht. “Do të ishte mirë të kishim një marrëveshje 49, por nëse nuk kemi një të tillë – ne nuk duhet të kemi një qeveri të pakicës, ne mund të kemi një qeveri teknike, ne mund të kemi një qeveri që do të përgatitet vetëm për zgjedhjet”, tha Abazoviq. I pyetur nëse Social Demokratët dhe Partia Socialdemokrate mund t’i bashkohen qeverisë, ai tha se këto dy partitë duhet i ndajë. “Kemi pasur subjekte që kanë qenë pjesë përbërëse e qeverisë dhe një subjekt që ka qenë në opozitë që nga viti 2016. Nëse duhet të gjejmë një konsensus më të gjerë, unë jam pro, të gjithë mund të vijnë në pushtet, nuk është histori e mirë, serbët nuk mund të vijnë në pushtet,” tha Abazoviq. Ai tha se PSP-ja e meriton të marrë pjesë në qeveri, por se partia mund të vendosë ndryshe.

SHARE