KRIVOKAPIQ: QEVERIA E PAKICAVE MASHTRIM, AVANCIM I QEVERISË OSE ZGJEDHJE TË REJA

Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq tha se qeveria e pakicës, e propozuar nga disa entitete parlamentare, është një mashtrim. Ai tha se maskat duhet të bien deri në fund. Ai theksoi se kjo do të bëhet deri më 1 mars dhe Mali i Zi do ta shohë kush është kush dhe si është. Zgjidhja është, siç theksoi ai, zgjerimi i punës së qeverisë dhe rritja e numrit të ministrive. Ai mbrojti zgjedhjet e parakohshme në maj, së bashku me Podgoricën, si zgjidhjen më të drejtë. “Mali i Zi është në telashe për shkak të liderëve ekskluzivisht politikë të cilët nuk duan të mbajnë përgjegjësi dhe nuk lejojnë që individët profesionistë të marrin përgjegjësi”, tha Krivokapiq. Krivokapiq pohon se as që e mendon formimin e partisë dhe se kjo qeveri ka vënë në qendër interesin e qytetarëve. “Nuk mund ta kuptoj dikë që thotë se si do të përpiqet me qeverinë e pakicës dhe nëse nuk kalon do të qëndroj deri në vitin 2024. Nuk e kuptoj këtë”, tha kryeministri. Siç nënvizoi ai, nuk dëshiron të jetë pjesë e problemit, por e zgjidhjes. Ai tha se asnjë nga ministrat në Qeveri nuk e ka anuluar bashkëpunimin e tij dhe se ministrat kyç nuk duan të jenë pjesë e qeverisë së pakicës. Kryeministri tha se kjo duhet të zgjidhet në një seancë të jashtëzakonshme të Kuvendit, pra para datës 1 mars, sepse seanca e rregullt e Kuvendit fillon në mars. Ai theksoi se nuk e ka kuptuar argumentimin e djeshëm për formimin e qeverisë së pakicës, duke theksuar se qytetarët nuk do të fitojnë asgjë, në kuptimin kursime apo jetë më të mirë. Ai nuk është përgjigjur konkretisht në pyetjen nëse do të iniciojë shkarkimin e zëvendëskryeministrit Dritan Abazoviq, duke pasur parasysh se ai si kryetar i Lëvizjes Qytetare URA ka propozuar formimin e qeverisë së pakicës. “Tani situata është që ata që më kritikuan më shumë nuk e kanë paraqitur iniciativën, por ata që më kanë lavdëruar më shumë”, ka theksuar Krivokapiq. Ai tha se reagimi pas fjalimit të Abazoviqit ishte “të lumtë, nëse është në favor të Malit të Zi”. Ai tha se qytetarët nuk duhet të shqetësohen dhe se çdo zgjidhje që është për ta duhet të përkrahet.

SHARE