NUMRI I TË INFEKTUARVE NË MAL TË ZI MBETET I LARTË

Epidemiologia e Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) Marija Bozhoviq tha se nuk ka pika të nxehta dhe rritje eksponenciale të numrit të njerëzve që vuajnë nga koronavirus në Malin e Zi dhe se numri i të infektuarve rishtas është ende i lartë. Në programin e mëngjesit të TVMZ, ajo tha se nuk është e mundur të flitet për një ulje drastike të numrit të pacientëve të rinj. Duke folur për masat e zbutura kohët e fundit, Bozhoviq gjithashtu tha se situata epidemiologjike në vendet e rajonit monitorohet rregullisht dhe se qeveria merr parasysh disa faktorë kur miraton masa. “Epidemiologët janë gjithmonë në favor të masave më kufizuese, por si në botë, ne nuk e marrim vendimin përfundimtar, por Qeveria, me të cilën Qeveria e shikon situatën sipas disa kritereve. Ne nuk mund të themi se miratimi i masave më të lirshme është diçka që është e tmerrshme,” tha ajo. Kur bëhet fjalë për vaksinimin, ajo thotë se do të jetë e rekomandueshme dhe vullnetare. Vaksina kundër virusit corona, kur të mbërrijë në Malin e Zi, siç tha ajo, do të ruhet në ngrirjet e ISHP, Institutit për Transfuzionin e Gjakut dhe në Institutin Bioteknik dhe do të transportohet në mënyrë të sigurt në qytetet e Malit të Zi.

SHARE