MALI I ZI TË ZHVILLOHET SI NJË SHTET DEMOKRATIK, LAIK DHE PRO-EVROPIAN

Sot, Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq dhe Presidenti i Republikës së Kroacisë Zoran Millanoviq vazhduan bisedimet bilaterale mbi marrëdhëniet midis dy vendeve gjatë një takimi të mbajtur në Brijuni. “Dita e dytë e vizitës zyrtare të Presidentit Gjukanoviq në Republikën e Kroacisë ishte një mundësi për shkëmbim shtesë të opinioneve dhe pikëpamjeve të dy presidentëve mbi negociatat e anëtarësimit të Malit të Zi në BE. Presidenti Millanoviq theksoi mbështetjen e Republikës së Kroacisë për rrugën evropiane të vendit tonë,” theksuan nga Zyra e Presidentit. Po ashtu, u diskutua për situatën në Malin e Zi dhe Ballkanin Perëndimor. “Presidenti Gjukanoviq tha se Mali i Zi do të vazhdojë të zhvillohet si një shtet demokratik, laik dhe pro-evropian. Millanoviq theksoi se Republika e Kroacisë do të mbështesë përpjekje të tilla të Malit të Zi sepse është e rëndësishme për Kroacinë, e cila është fqinji dhe partneri i Malit të Zi në NATO,” thuhet në njoftim. Millanoviq organizoi një turne në pamjet në Brijuni dhe një lundrim përgjatë bregdetit të Istria për Gjukanoviqin, dhe bisedimet e sotme përfunduan vizitën zyrtare dy-ditore të Presidentit të Malit të Zi në Kroaci.

SHARE