BEÇIQ: REKONSTRUIMI I NEVOJSHËM PËR TË FORCUAR QEVERINË

Rekonstruimi i Qeverisë është i nevojshëm për ta forcuar atë dhe për të filluar proceset reformuese, tha Kryetari i Kuvendit, Alleksa Beçiq. Pasi vizitoi Shkollën Fillore “Sutjeska”, ai u tha gazetarëve se çështjet e departamenteve dhe personelit janë diçka që është pjesë e procesit, dialogut dhe marrëveshjes midis subjekteve politike dhe kryeministrit Zdravko Krivokapiq. “Rekonstruimi i Qeverisë në kuptimin formal-ligjor mund t’i propozohet Kuvendit vetëm nga Kryeministri,” tha Beçiq. Ai shtoi se “ata nuk hynë në ato marrëveshje dhe shtjellime”. I pyetur nëse ai pret që pakicat të hyjnë në Qeverinë në të cilën ndodhet Fronti Demokratik (FD), ai vuri në dukje se që nga dita e parë beson se partitë e pakicave duhet të jenë pjesë e çdo qeverie, pavarësisht se kush e përbën atë. Siç tha ai, demokratët kanë përvoja pozitive nga bashkëpunimi me partitë e pakicave në Tuz. “Unë do të doja të ndaja këto përvoja në nivel shtetëror, të merrja përgjegjësi, të kontribuoja në stabilizimin e mundësive, uljen e tensioneve, zvogëlimin e polarizimit,” theksoi Beçiq. I pyetur nëse Qeveria mund të rindërtohet deri më 15 tetor, siç tha një nga drejtuesit e FD, Millan Knezheviq, Beçiq deklaroi se ky proces mund të realizohet në mënyrë efikase dhe se kjo varet nga vullneti politik. “Nëse ka vullnet politik, ne mund të arrijmë një zgjidhje shumë shpejt, sepse kemi bazat dhe themelet, është e nevojshme që kolegët nga Lëvizja Qytetare URA të deklarohen në lidhje me atë që na kërkuan në muajt e mëparshëm,” përfundoi Beçiq.

SHARE