ZETA MERR STATUSIN E KOMUNËS

Parlamenti i Malit të Zi miratoi ndryshimet në dy ligje, të cilat parashikonin që Zeta të marrë statusin e komunës. Ligjet do të hyjnë në fuqi ditën e publikimit të tyre në Gazetën Zyrtare të Malit të Zi. Deputetët e Kuvendit të Malit të Zi miratuan Propozimin për ndryshimin e ligjit për organizimin territorial të Malit të Zi, me 44 vota për, 2 deputetë abstenuan, ndërsa 35 prej tyre ishin kundër. Amendamentet e Të drejtat e Malit të Zi, Frontit Demokratik dhe Malit të Zi Demokratik nuk u pranuan. Projektligji për ndryshimet në Ligjin e Kryeqytetit u miratua me 44 vota pro, 3 deputetë ishin kundër dhe 35 abstenuan. Po ashtu, është pranuar edhe amendamenti i PDS-së, i cili i pa mundëson qytetarët e Gollubovcit të votojnë në zgjedhjet lokale në Podgoricë. Kuvendi mbështeti hapjen e një hetimi parlamentar dhe formimin e një komisioni hetimor për të mbledhur informacione dhe fakte për veprimet e Ministrisë së Punëve të Brendshme, Drejtorisë së Policisë dhe Agjencisë së Sigurisë Kombëtare, në lidhje me ngjarjet në Cetinë më 4 dhe 5 shtator vitin e kaluar. Për atë propozim, i cili do të hyjë në fuqi ditën e botimit në Gazetën Zyrtare, votuan 44 deputetë, kundër ishin 32 deputetë, ndërsa 1 abstenoi. Projektligji për ndryshime në Ligjin për pagat në sektorin publik u mbështet nga 78 deputetë.

SHARE