MUNGESA E EMËRIMEVE NË GJYQËSOR ËSHTË SHQETËSUESE, DUHET TË ZBATOHEN URGJENTISHT REFORMAT

Mali i Zi, siç njoftuan përfaqësuesit e Bashkimit Evropian (BE) gjatë vizitës së tyre të fundit zyrtare në Podgoricë, ka nevojë urgjente për të zbatuar reformat kryesore në sundimin e ligjit, theksoi zëdhënësja e Komisionit Evropian (KE), Ana Pisonero Hernandez. “Siç e theksuan qartë përfaqësuesit e BE-së gjatë vizitës së tyre të fundit në Mal të Zi, vendi ka nevojë urgjente për të zbatuar reformat kryesore në sundimin e ligjit. Në veçanti, mungesa e emërimeve në gjyqësor, të cilat kanë qenë në pritje për një kohë të gjatë, ka shkaktuar një ndikim shqetësues në funksionimin e përgjithshëm të gjyqësorit malazez dhe në finale në aftësinë e tij për të dhënë drejtësi”, tha Hernandez. Detyrat e autoriteteve malazeze, siç theksoi ajo, janë të qarta dhe BE-ja do të vazhdojë të bëjë gjithçka që mundet për të ndihmuar Malin e Zi në procesin e anëtarësimit, në interes të qytetarëve të Malit të Zi dhe të ardhmes evropiane të vendit. “Shpresojmë që ngjarjet aktuale politike nuk do të vonojnë më tej zbatimin e reformave në pritje të BE-së”, tha ajo.

SHARE