GJELOSHAJ: FERMERËT DO TË KENË MBËSHTETJE TË MADHE

Përfaqësuesit e prodhuesve bujqësorë nga gjashtë fshatra në Malësi u takuan dje me kryetarin e Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, i cili u premtoi atyre se do të insistoj në Ministrinë e Bujqësisë për të ulur importin e mallrave që ata kanë në magazinë. Siç theksojnë bujqit, Gjeloshaj u premtoi atyre se ai do të punojë personalisht për të gjetur mekanizma për konkurrencën e produkteve vendase, veçanërisht në çmimet. Kryetari i Komunës, Nik Gjeloshaj, thotë se ata planifikuan të ndihmojnë bujqësinë me buxhetin komunal, si dhe përmes masave që ata sollën për shkak të epidemisë së virusit korona. “Shumica e fondeve do të shkojnë për blerjen e produkteve të tepërta, gjë që është gjëja më e rëndësishme për ta. Kjo masë mbështetet gjithashtu nga Ministria e Bujqësisë. Tregu është një gjë, dhe mundësitë që ka Komuna janë diçka tjetër. Nuk është Komuna që mund të shesë produkte. Ne i ndihmojmë fermerët, sepse është fabrika e vetme që punon në Malësi. Do të ketë më shumë çdo vit. Ne nuk mund të merremi me importin dhe eksportin e mallrave. Ne i mbështesim drejtpërdrejt fermerët me masa dhe vendime. Fermerët do të kenë mbështetje të madhe nga unë për këtë “, thotë Gjeloshaj.

SHARE