FABRIKA E ALUMINIT NDALOI PRODHIMIN E ALUMINIT PAS 52 VITESH

Të hënën fabrika e aluminit – UNIPROM mbylli 12 qelitë e mbetura në fabrikën Elektroliza, duke i dhënë fund prodhimit të aluminit primar në Mal të Zi pas 52 vitesh.

Në kombinatin e aluminit kanë mbetur në funksion fabrikat për prodhimin e biletave-trungjeve dhe aliazheve të siluminit dhe fabrika do të importojë alumin për nevojat e prodhimit të tyre.

Kombinati mbylli shumicën e qelive për prodhim në dhjetor 2021, kur Elektroekonomia e Malit të Zi refuzoi ta furnizonte me energji elektrike me çmimet e mëparshme prej 44 euro për megavat orë, sepse çmimet e aksioneve ishin mbi 200 euro.

Me mbylljen e qelive të mbetura në Elektrolizë, rreth 50 punëtorë do të mbeten pa punë, shumica e të cilëve mund të dalin para kohe në pension kur të hyjë në fuqi ndryshimi i ligjit për sigurimet e pensioneve.

SHARE