MINISTRJA E SHËNDETËSISË: MBYLLJE E LOKALEVE NËSE NUK RESPEKTOHEN MASAT

Deputet e Parlamentit të Malit të Zi diskutuan projekt-ligjin mbi ndryshimet në ligjin mbi mbrojtjen e popullsisë nga sëmundjet infektive, i cili sjell disa risi. Për të parandaluar përhapjen e koronavirusit, Qeveria propozon mbajtjen e detyrueshme të maskave brenda dhe jashtë, duke zgjeruar kompetencat e inspektorëve dhe policisë komunale dhe duke u dhënë dënime më të larta për të gjithë ata që nuk respektojnë masat. Hotelierët të cilët nuk respektojnë masat gjithashtu do të kërcënohen me mbylljen e lokaleve. “Aktivitetet e mëparshme, masat administrative dhe veprimet e ndërmarra nga inspektorët dhe gjobat e përshkruara nuk dhanë rezultatet e pritura, kështu që pritej të përshkruhej detyrimi i inspektorit kompetent për të ndaluar botimin e aktiviteteve për njësinë ekonomike për tre ditë në rast të parregullsive të konstatuara, dhe në rast të përsëritjes së shkeljes, ndalim i punës nga 15 deri në 30 ditë,” tha Ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq.

SHARE