SONTE NË MESNATË FILLON HESHTJA ZGJEDHORE

Heshtja zgjedhore për zgjedhje për President të Malit të Zi, të cilat do të mbahen të dielën, do të fillojë në mesnatë.

Në zgjedhje do të marrin pjesë liderët e Partisë Demokratike të Socialistëve Millo Gjukanoviq, Andrija Mandiq i Demokracisë së Re Serbe, Aleksa Beçiq i Demokratëve dhe Goran Danilloviq i Malit të Zi të Bashkuar.

Kandidatët për president të vendit janë një nga liderët e Lëvizjes Evropa Tani Jakov Millatoviq, deputetja e Partisë Socialdemokrate Draginja Vuksanoviq Stankoviq dhe influencuesi Jovan Radulloviq.

Të drejtë vote në zgjedhjet presidenciale kanë 542.154 qytetarë. Më së shumti votues ka në Podgoricë – 143.608, dhe më pak në Shavnik -1.777.

Qendrat e votimit do të jenë të hapura nga ora 07:00 deri në 20:00.

Zgjedhjet presidenciale të 19 marsit do të jenë të katërtat që nga rivendosja e pavarësisë dhe të tetat që nga futja e sistemit shumëpartiak.

President i Malit të Zi do të zgjidhet kandidati që ka marrë më shumë se gjysmën e votave të vlefshme të votuesve që kanë votuar.

Nëse asnjë kandidat nuk e merr atë numër votash, raundi i dytë i zgjedhjeve do të mbahet brenda 14 ditësh, më 2 prill.

Në raundin e dytë zgjedhor marrin pjesë dy kandidatët që kanë marrë numrin më të madh të votave.

SHARE