Tri metoda për zgjidhjen e problemit të ajrit të thatë gjatë muajve të dimrit

Problemi i ajrit të thatë gjatë muajve të dimrit ndikon edhe në shëndetin e familjarëve

Ne ju sjellim tri metoda për të mbajtur ajrin e shtëpisë suaj të thatë, por edhe për ta bërë shtëpinë tuaj të freskët dhe aromatike në të njëjtën kohë praktikisht zgjidhin dy probleme, transmeton Telegrafi.

Ujë të vluar me lëvozhgë agrume

Hidhni ujë në një tenxhere të zakonshme dhe prisni lëkurën e një portokalli ose limoni në ujë dhe lëreni të vlojë në zjarr të ulët. Avulli do të rrisë lagështinë e ajrit dhe aroma e agrumeve do të rrisë humorin tuaj.

Shutterstock

Tharja e rrobave pranë radiatorit

Në vend që të thani rrobat e lagura në dhoma të veçanta, përdorni ato si një lagështues natyral. Thani rrobat sa më afër radiatorëve, uji nga rrobat do të avullojë dhe në të njëjtën kohë do të mbajë lagështinë në ajër të përshtatshme.

Ventilimi i dhomës

Rregulli themelor kur ajrosni një dhomë në dimër dhe rritni lagështinë në ajër është koha për të mbajtur dritaret hapur në varësi të temperaturës së jashtme.

 /Telegrafi/

SHARE