TËRMET NË PLAV

Departamenti i Sizmologjisë në Institutin e Hidrometeorologjisë dhe Sizmologjisë bën me dije se fuqia e tërmetit në hipoqendër (pika e nxehtë) ka qenë 3 njësi të shkallës Rihter, që i përgjigjet intensitetit të epiqendrës së shkallës IV-V të shkallës Mercalli (MCS). Sipas të dhënave paraprake të përpunimit, epiqendra e këtij tërmeti ka qenë në thellësinë 11 km. Bazuar në modelin teorik të fushës makrosizmike të këtij rajoni, madhësisë së tërmetit dhe thellësisë së hipoqendrës, ky tërmet nuk ka mundur të shkaktojnë dëme materiale në zonën epiqendrore.

SHARE