VENDIMI PËR PROTESTË PAS BISEDIMEVE ME SPAJIQIN

Mundësia e grevës së pedagogëve nuk përjashtohet dhe do të vendoset pas negociatave me ministrin e financave Millojko Spajiq, tha kryetari i Sindikatës së Arsimit Radomir Bozhoviq. Ai në programin e mëngjesit të TVMZ tha se do të përpiqet të gjejë një zgjidhje me ministrin për t’iu afruar mjekëve dhe profesorëve universitarë sa i përket pagave të paktën për gjysmë hapi. Bozhoviq tha se mësimdhënësit nuk janë të kënaqur me pagën, statusin në shoqëri dhe aspektet ligjore. “Rritja e paralajmëruar e pagave përmes programit të Evropës Tani nuk është e parëndësishme, por të gjithë presim 1 shkurtin për të parë se si do të duket në praktikë”, tha ai. “Nëse bisedimet me Ministrin e Financave nuk shkojnë në drejtimin e dëshiruar, atëherë do të flasim për protesta dhe grevë. Sipas nesh, ligji për grevë është shumë i ngurtë, pothuajse nuk na lejon të bëjmë grevë, pra duhet të mbajmë mësime dhe seanca, pra është vetëm grevë në letër”, tha ai. Ajo që do të përpiqet të zgjidhë në bisedën me ministrin është transporti i mësimdhënësve. Ai theksoi se stafi mësimor është burimi më i mirë i ruajtur. “Shumica prej nesh hyjnë në klasa me të njëjtin entuziazëm dhe përpiqen ta bëjnë punën e tyre siç duhet,” tha Bozhoviq.

SHARE