OFROHEN MË SHUMË SE 12,500 VENDE PUNE

Punëdhënësit kanë shpallur më shumë se 12,500 vende për Programin e Formimit Profesional, njoftoi Ministria e Arsimit. Aplikimi i punëdhënësve për Programin e aftësimit profesional të personave me arsim të lartë të fituar ka përfunduar, ndërsa aplikimi i përdoruesve për pjesëmarrje në ciklin e 9-të të Programit do të fillojë të hënën, 19 tetor. Punëdhënësit kanë reklamuar më shumë se 12,500 vende të lira pune, nga të cilat mbi 60% janë nga sektori privat, dhe aplikimet janë ende duke u përpunuar. Ju kujtojmë se të drejtën për aftësim profesional e kanë personat me arsim të lartë të fituar, të cilët nuk kanë përvojë pune në një nivel të caktuar të arsimit, pra me arsim të lartë, dhe që janë në regjistrat e Byrosë së Punësimit.

SHARE