VAKSINA KUNDËR GRIPIT DHE COVID MUND TË JEPET NË TË NJËJTËN DITË

Epidemiologja e Institutit të Shëndetit Publik Millena Popoviq Samarxhiq tha se nuk ka pengesa kur bëhet fjalë për vaksinimet e gripit, nëse qytetarët kanë filluar imunizimin kundër Covid, sepse përvoja tregon se vaksinat mund të merren njëkohësisht, njëra pas tjetrës në të njëjtën ditë. Ajo thekson se rekomandimi që vaksina e gripit duhet të merret nga njerëzit mbi 60 vjeç dhe njerëzit me sëmundje të rënda kronike. Montefarm ka filluar prokurimin e 21,700 dozave të vaksinave përmes një procedure tenderimi, dhe dërgimi në qendrat shëndetësore pritet në fund të tetorit.

SHARE