MASAT EPIDEMIOLOGJIKE U ZGJATEN DERI MË 30 KORRIK

Masat aktuale epidemiologjike do të shtyhen deri më 30 korrik, dhe në rast të një ndryshimi në pamjen epidemiologjike në Mal të Zi, ato do të jenë pa vonesë një rregullim i situatës në terren, tha drejtoresha e Qendrës Klinike të Malit të Zi, Lilana Radulloviq. Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP), Igor Galliq, tha se vaksina është mënyra e vetme për të qenë gati për vjeshtë, duke theksuar se situata në vend është e favorshme, pavarësisht nga fakti se sezoni turistik po zhvillohet. Radulloviq njoftoi në konferencën për shtyp se të gjithë punonjësit në kujdesin shëndetësor dhe institucionet sociale dhe të mbrojtjes së fëmijëve që nuk janë vaksinuar, ose nuk e kanë pasur virusin korona, kur të vijnë nga pushimet, do të duhet të bëjnë një test PCR para se të kthehen në punë. Kjo, siç theksoi ajo, nuk vlen për ata që janë në pritje të rivaksinimit me dozën e dytë. Po ashtu, vuri në dukje se deri më tani, më shumë se 70% e mjekëve në Mal të Zi janë vaksinuar.

SHARE