NIMANBEGU: PUNËTORËT DUHEN TË MBROHEN DHE TI SIGUROHEN VENDET E PUNËS ME ANË TË SUBVENCIONEVE NË RROGA

Nënkryetari i Kuvendit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu, deklaroi se punëtorët duhen të mbrohen dhe ti sigurohen vendet e punës me anë të subvencioneve ne rroga.

Në postimin e plotë të Nimanbegut në faqen zyrtare të tij në Facebook thuhet:

Prezantimit të masave që Qeveria planifikon të ndermarr për sanimin e pasojave të krizës në takimin e radhës së Kolegijumit të Kuvendit MZ.

Posaçërisht theksova që punëtorët duhen të mbrohen dhe ti sigurohet vendet e punës me anë të subvencioneve ne rroga!
Punëdhënseve duhet ti jepen ndihma edhe Shteti duhet të marr borxh që të ndihmoj.

Inicova që pos masave të sqaruara edhe publikut programi duhet të ketë edhe këto masa:
– Bujqesin dhe subvencionet për bujqve me blerjen dhe plasmanin e mallrave vendore. Me ndërtimin apo ndihmesën e qendrave të grumbullimit dhe shtijes se prodhimeve vendore.
– Inicijativa per ndihme per hotelier dhe sektorin e turizmit posaçerisht për Qiradhensit. Subvencion ne forme te rroges minimale, Qytetareve tone.
– Ekonomia digjitale të bëhet program i ri shteterore për ngritjen e konkurencës së ekonomisë vendore.
– Investimet kapitale mos te ndalen! Sepse rimekembja do të zgjas dy apo tre vite.
Qeveria se bashku me komunat te formojnë ekipet e pëbashkëta për masat ekonomike edhe nga Komunat. Shpresoj që përgjegjësia të ndahet në mes të Qeverisjeve ( Shtetrore dhe vendore ), punëdhënseve dhe qytetarëve.
100,000 vende pune vlersohen që jan të rrezikuar deri sot dhe për to do të ketë subvencione. Insistimi im rri në fokus në të ardhmen në subvencione në Bujqësi, turizëm dhe vetëqeverisje vendore. Natyrisht ndëmarjet e shërbimeve që janë mbyllura ti ndihmohet në nivel 100% të rrogave minimale. Është sqaruar që peshkimi rekreativë është i lejuar, duke respektuar normat mbrojtëse. Presim ligjet ne Kuvend.

Ps. Vazhdimisht këtu shkruaj mbi aktivitetet e mia dhe asnje medij në gjuhën MZ/Srb/ as që mundohen ti pëkthejnë. 😉

SHARE