ÇMIMI I BUKËS PREJ 80 CENT MUND TË JETË JAVËN E ARDHSHME

Çmimi minimal i prodhimit të llojit bazë të bukës me çmime të reja të miellit dhe kosto të tjera të prodhimit nuk mund të jetë më i ulët se 64 cent, me të cilin ne mund të dorëzojmë bukën në zinxhirët e shitjes me pakicë. Çmimi total me pakicë varet edhe nga marzhi i tregtarit, shpenzimet dhe detyrimet e tyre, tha përfaqësuesi i furrave industriale Damir Papiq në mbledhjen e Komisionit për Bujqësi të Odës Ekonomike. Ai nuk tha se cili mund të jetë çmimi i ri me pakicë i bukës tek shitësit. Marzhet aktuale të zakonshme të tregtarëve dhe kostot e tjera rrisin çmimin e shitjes me pakicë me rreth 25 për qind, që do të thotë se çmimi i ri i një buke mund të jetë rreth 80 cent në vend të 65 cent. Kushti i gjithë kësaj do të ishte që Serbia të lejojë eksportin e miellit në Serbi në ditët në vijim, e në të kundërt çmimet mund të jenë edhe më të larta. Për shkak të reduktimit të stoqeve në furrë, çmimet e reja mund të vlejnë nga java e ardhshme.

SHARE