ULQIN: SITUATA ENDE ALARMANTE / NIKSHIQ: PRESIN NJË NUMËR TË MADH TË TË INFEKTUARVE

Situata epidemiologjike në Ulqin është ende alarmante, kështu ka qenë për më shumë se një muaj, tha nënkryetarja e komunës së Ulqinit, Hatixhe Gjoni. Situata në Nikshiq është serioze, ata presin një numër njerëzish të infektuar në dy javët e ardhshme. Gjoni për emisionin e mëngjesit në TVMZ tha se me insistimin e vetëqeverisje lokale, u prezantuan masa më të rrepta për Komunën e Ulqinit. “Eshtë një goditje e madhe, kryesisht për shëndetin e qytetarëve, për sistemin shëndetësor lokal dhe spitalin rajonal Covid në Tivar, për ekonominë e qytetit, por edhe për të gjitha familjet që po luftojnë epideminë,” tha Gjoni. Ajo shtoi se edhe pas dhjetë ditësh të mbylljes së plotë të komunës, ajo nuk mund të flasë për diçka që është një hap i madh përpara në përmirësimin e situatës. Epidemiologja e Qendrës Shëndetësore Nikshiq, Ivona Drashkoviq, tha se numri i ekzaminimeve në atë qytet është rritur. “Ne regjistrojmë mbi 100 raste pozitive në ditë. Ekziston një numër i madh i testeve në Nikshiq, por tani numri i atyre pozitivëve është rritur gjithashtu në lidhje me numrin e të testuarve,” tha Drashkoviq. Ajo pret një rritje të numrit të pacientëve në dy javët e ardhshme, dhe pas kësaj, siç tha ajo, duhet të ketë një rënie. “Masat janë të mira por nuk respektohen,” shtoi Drashkoviq.

SHARE