GJELOSHAJ: NUK ËSHTË E VËRTETË QË PO E SHTYJ GJYQIN, MEDIA TË MARRIN PJESË

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, ftoi mediat që të ndjekin gjyqin ku po gjykohet për mosrespektim të masave anticovid dhe rezistencë. Ai thotë se nuk është e vërtetë që po e shtyn gjyqin. Ai thotë se aktakuza ndaj tij, Rexhep Çunmulaj dhe Enis Medgjonaj për mos respektim të masave dhe rezistencë është ngritur nën ndikim politik. “Kësaj radhe do t’i referohem gjyqtares aktuale të këtij rasti, Ivana Beçiq, e cila e ka marrë përsipër lëndën nga zonja Nada Rabrenoviq. Kjo ka qenë edhe një arsye për zvarritjen e gjyqit, por edhe për shkak të mosparaqitjes së prokurorit, dorëzimit të parregullt të gjykatës”, thotë Gjeloshaj. Ai tregon se gjyqtari e ka caktuar seancën kur Komuna e Tuzit, kryetar i së cilës ai është, feston Ditën e Çlirimit. “Edhe në të njëjtën kohë kur caktuam dhe shpallëm publikisht ceremoninë, që unë të mos mund të merrja pjesë në gjyq. Kështu vazhdon cirku mediatik, se unë e zvarrisë procesin. Dhe kjo është një gënjeshtër e pastër. Thjesht dua që e gjitha të përfundojë sa më shpejt, që i gjithë publiku malazez dhe ndërkombëtar të shohë se si po përdoret prokuroria dhe gjykata për qëllime politike”, tha Gjeloshaj. Ai pyet gjithashtu se si një bllokadë e vetme e trafikut në Tuz përfundon në gjykatë, ndërsa bllokadat e përditshme në mbarë vendin para dy-tre vitesh nuk “meritojnë” as një akuzë kundërvajtëse? “Por unë e di një gjë: Unë do t’i mposht ata në çdo kuptim dhe aspekt, edhe nëse duhet dhe siç e di që nuk duhet! Hakmarrja ndaj padrejtësisë është drejtësi! Ftoj publikisht mediat të ndjekin rrjedhën e gjykimit në orën 11:00 sot, por edhe në të ardhmen, dhe ta shohin këtë rengë ligjore në veprim”, përfundoi Gjeloshaj.

SHARE