MALI I ZI DO TË VAZHDOJË TË PËRMBUSHË DETYRIMET E NATO-s

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg njoftoi në një konferencë shtypi se Mali i Zi është një nxitës i stabilitetit në Ballkanin Perëndimor. Stoltenberg falënderoi Malin e Zi për angazhimin e tij të fortë për integrimin Euro-Atlantik. Stoltenberg mirëpriti faktin se Mali i Zi po rrit shpenzimet e tij të mbrojtjes. Ai theksoi se ishte duke pritur bashkëpunimin me Krivokapiq dhe se do të presë atë në samitin e vitit të ardhshëm. Krivokapiq falënderoi aleancën e NATO-s për solidaritetin në luftën kundër pandemisë. “Nëse nuk ka solidaritet në situata krize, atëherë një njeri e humbet atë emërues themelor dhe kjo do të thotë të jetë njeri. Kjo është arsyeja pse unë vlerësoj përpjekjet e aleancës së NATO-s,” tha kryeministri në Bruksel. Ai shtoi se Mali i Zi do të marrë përsipër të gjitha detyrimet që vijnë nga anëtarësimi në NATO, si financiarisht ashtu edhe për disa nga misionet që, sipas Krivokapiq, Mali i Zi zbaton me sukses. Kryeministri i Malit të Zi vuri në dukje se praktika e deritanishme ka treguar se një vend që është anëtar i NATO-s do të bëhet anëtar i BE shumë shpejt. “Dhe kjo është arsyeja pse unë rekomandoj të gjithë të ndjekin një rrugë të tillë,” tha Krivokapiq.

SHARE