NESËR VAZHDON SEANCA E KUVENDIT TË MALIT TË ZI

Kuvendi i Malit të Zi nesër do të vazhdojë seancën e cila filloi të premten dhe deputetët duhet të vendosin për shtatë pika të tjera të rendit të ditës. Deputetët do të diskutojnë për ndryshimet në Ligjin për Punë të Brendshme dhe Sport. Ndryshimet në ligjin për punët e brendshme, të propozuara nga Partia Demokratike e Socialistëve, përcaktojnë saktësisht zgjedhjen e drejtorit të policisë. Komisioni Ligjvënës vlerësoi se ndryshimet ligjore të propozuara nuk janë në përputhje me Kushtetutën dhe sistemin ligjor. Me ndryshimet në Ligjin për Sportin, të propozuar nga Qeveria, ky akt ligjor harmonizohet me standardet ndërkombëtare në fushën e antidopingut. Deputetët do të deklarohen për iniciativën për fillimin e procedurës për të përcaktuar nëse presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, ka shkelur Kushtetutën gjatë ngjarjeve në Cetijë. Deputetët do të diskutojnë edhe për interpelancat për politikën e Qeverisë në fushën e politikës së jashtme, arsimit dhe bujqësisë. Zgjedhjet, emërimet dhe shkarkimet janë po ashtu në rendin e ditës.

SHARE