KRIVOKAPIQ: NE KEMI NDJEKUR REKOMANDIMET E BE-së PËR SIGURINË

Qeveria, pa përjashtim, ndoqi të gjitha rekomandimet e sigurisë dhe diplomatike të Bashkimit Evropian (BE), shpesh në dëm ekonomik të Malit të Zi, tha kryeministri Zdravko Krivokapiq. Ai në forumin 2BS tha se ndikimet e huaja nuk ndodhën gjatë qeverisë aktuale, dhe se ato ishin veçanërisht intensive në periudhën nga 2006. “Ju keni një studiues rus i cili është i pranishëm në nëndetësen malazeze dhe kjo qeveri nuk e sjelli atë.  Ne nuk kemi sjellë asnjë tajkun dhe ne duam që hapësira të jetë e lirë nga çdo ndikim,” tha Krivokapiq. Ai theksoi se Podgorica nuk ka qenë kurrë më afër NATO-s dhe BE-së, duke shtuar se, gjatë qeverisjes aktuale, qytetarët kanë më shumë besim edhe në ato aleanca. Siç vuri në dukje, Mali i Zi është i përkushtuar në rrugën drejt BE-së dhe NATO-s. “Rruga jonë është projektuar dhe ne do ta ndjekim atë në mënyrë të vazhdueshme.   Jo për të krijuar mjegull, por sepse mendojmë se është më e mira për qytetarët tanë,” përfundoi Krivokapiq.

SHARE