GJUKANOVIQ: QEVERIA ËSHTË JOFUNKSIONALE, AJO DUHET TË ZËVENDËSOHET

Qeveria aktuale është jofunksionale dhe duhet të zëvendësohet, sepse mandati i saj është rënia e Malit të Zi, tha Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. Ai në forumin 2BS në Budva theksoi se mosfunksionaliteti i qeverisë aktuale nuk e befasoi. “Qeveria nuk mund të ishte funksionale, sepse keni këmbësorinë e botës serbe në parlament,” tha Gjukanoviq.  Siç tha ai, kishte dy koalicione qytetare në atë aleancë, të cilat ranë dakord të ishin në një aleancë me nacionalizmin serbomadh. Ai tha se një çështje kryesore ka ndryshuar në rajonin e Ballkanit Perëndimor gjatë gjashtë muajve të fundit. “Dikur ishte integrimi evropian, tani tema kryesore është stabiliteti.  Së pari, ai stabilitet u kërcënua në Mal të Zi. Brukseli pohoi se reformat e ngadalta ishin përgjegjëse, ne vertetuam se ritmi i ngadalshëm i zgjerimit shkaktoi një ndryshim të fokusit,” tha Gjukanoviq. Ai vuri në dukje se ka një shenjë barazie midis integrimit evropian dhe atij euroatlantik.

SHARE