POPOVIQ-PETRIQ: VENDIMI PËR PROTESTËN E MJEKËVE TË ZGJEDHUR TË DIELËN

Bordi kryesor i Sindikatës së Mjekëve të Zgjedhur do të vendosë në Kongresin që do të mbahet të dielën nëse do të mbahet protesta e paraparë për 24 shtator, tha kryetarja e Shoqatës së Mjekëve të Mjekësisë së Përgjithshme dhe Familjare, Dr. Natalija Popoviq Petriq.

Ajo po ashtu tha se janë afër zgjidhjes që nëse është e nevojshme të organizohet edhe grevë e mjekëve të përzgjedhur në përputhje me ligjin.

Të pakënaqur nga qëndrimi i autoriteteve dhe fakti që, siç thanë ata, Ministria e Shëndetësisë nuk u përgjigjet kërkesave të tyre prej muajsh, mjekët e zgjedhur kanë paralajmëruar protestë për më 24 shtator.

Protesta është paralajmëruar në rast se nuk formohet qeveria e re apo nëse të njëjtët persona mbeten në krye të Ministrisë së Shëndetësisë.

Në vitet që pasuan, siç shtoi ajo, mjekët e zgjedhur u pushtuan nga një administratë e madhe, kështu që siç tha ajo ka pësuar organizimin e përditshëm të punës si dhe cilësinë e punës së mjekëve të zgjedhur në klinikë.

“Kulminoi në vitin e fundit kur u morën dy vendime, i pari ka të bëjë me heqjen e mënyrës së strukturuar të pagesës së mjekëve të përzgjedhur. I dyti është vendimi i Fondit, i cili fliste për ndryshimin e rregullores ku çdo mjek i përzgjedhur duhet të ketë 2.000 pacientë, pavarësisht moshës, ku në shumë mënyra e prishi cilësinë e punës”, shpjegoi Popoviq Petriq.

Ajo deklaroi se vetëm heqja e mënyrës së strukturuar të pagesës (pagesë sipas performancës) çoi në demotivimin e mjekëve.

Me heqjen e këtyre dy treguesve, siç shtoi ajo, mjekët e zgjedhur i kanë fiksuar pagat pavarësisht se sa punojnë.

SHARE