NEGOCIATAT DO TË VAZHDOJË NESËR, LQ URA ENDE NUK KA NËNSHKRUAR QË LEKIQ TË JETË MANDATAR

Subjektet politike që fituan mazhorancën në zgjedhjet e 2020-ës përfunduan sot negociatat për formimin e qeverisë së re. Negociatat do të vazhdojnë të premten në orën 10 pasi palët të dalin me qëndrimet e tyre përfundimtare në lidhje me formimin e Qeverisë. Drejtuesit e LQ të URA-s, Dritan Abazoviq dhe Demokratëve Aleksa Beçiq nuk kanë ardhur në mbledhjen e sotme.  Në pauzë përfaqësuesit e partive prezantuan disa detaje dhe oferta nga pjesa e parë e takimit të sotëm. 

Drejtori ekzekutiv i Lëvizjes Qytetare URA, Zoran Mikiq, u bëri thirrje kolegëve nga Fronti Demokratik dhe Mali i Zi Demokratik që të arrijnë një marrëveshje dhe të thonë se çfarë mendojnë se i takon koalicionit “E E zeza mbi Bardhë”.  Në konferencën për media ai tha se janë të gatshëm të heqin dorë nga “paketa e kontrollit”, por jo nga lufta kundër krimit të organizuar. 

Dragan Krapoviq, nënkryetar dhe deputet i Malit të Zi Demokratik, vlerësoi se ftesa e LQ URA, që Demokratët dhe Fronti Demokratik të japin propozimet e tyre për reparte, është manipulimi dhe mosrespektimi më themelor për qytetarët e Malit të Zi. Ai theksoi se në departamente të caktuara kishte një mbivendosje ndërmjet FD dhe LQ URA. 

Lideri i Malit të Zi të Bashkuar, Goran Daniloviq tha se të gjithë sot kanë pasur mundësinë të shprehin mendimet e tyre për repartet që duan në qeverinë e ardhshme.

Kryetari i Të Drejtat e Malit të Zi, Marko Millaçiq, ka bërë të ditur se përfaqësuesit e Frontit Demokratik dhe Demokratëve kanë bërë propozimet e tyre për repartet për të cilat janë të interesuar dhe se të njëjtën gjë kanë bërë edhe nga LQ URA. 

Të rikujtojmë se në mbledhjen paraprake është rënë dakord që Miodrag Lekiq të jetë kandidat për mandatar. 

Kreu i Lëvizjes Qytetare URA, Dritan Abazoviq tha se duan të marrin sektorin e sigurisë dhe se së bashku me Partinë Popullore Socialiste dhe partitë e pakicave të kenë një “paketë kontrolli” në qeveri, pra një ministri më shumë.

SHARE