VENDIMI PËR AEROPORTET DO TË MERRET NGA QEVERIA E RE

Vendimi nëse procedura e koncesionit për Aeroportet do të vazhdojë ose nëse do të vazhdojnë të menaxhohen nga shteti do të merret nga qeveria e re, konfirmuan për “Dan” nga Ministria e Transportit, e kryesuar nga Osman Nurkoviq. Funksionari demokrat Danillo Sharanoviq tha se qëndrimi i partisë mbi çështjen e dhënies së koncesionit për një ndërmarrje shtetërore ka qenë i njohur për një kohë të gjatë. “Nëse fillojmë nga supozimi se aeroportet janë një nga kompanitë e pakta shtetërore që është fitimprurëse, por gjithashtu se numri i pasagjerëve nga dy aeroportet malazeze është trefishuar në 15 vitet e fundit, atëherë është e vështirë të gjesh logjikë në dëshirën e qeverisë në largim për t’i bërë aeroportet të disponueshëm për koncesionarët. Nga gjithçka që dihet nga publiku në lidhje me këtë temë, të paktën një gjë është e qartë, dhe kjo është se ata që kanë menaxhuar deri më tani këtë kompani janë padyshim të paaftë për të menaxhuar një burim të tillë që krijon fitim më vete. Sipas raporteve në dispozicion të publikut, ai fitim arrin në rreth 10 milion euro në vit, “tha Sharanoviq.

SHARE