MALI I ZI MBËSHTETI SANKSIONET E BE-së KUNDËR KOMPANIVE RUSE

Mali i Zi u rreshtua me qëndrimin e Bashkimit Evropian për çështjen e ministrave talebanë, sanksionet ndaj kompanive ruse për njohjen e fytyrës, zyrtarët e burgut të lidhur me paraburgimin e Alexei Navalny.

Vendet e tjera kandidate – Maqedonia e Veriut, Shqipëria, Ukraina, Moldavia dhe Bosnja dhe Hercegovina, si dhe vendet e EFTA-s, Lihtenshtajni dhe Norvegjia – janë bashkuar gjithashtu sanksioneve të BE-së.

Gjithashtu, vendet e përmendura mbështetën sanksionet e BE-së kundër Iranit, i cili ndalon eksportin e komponentëve që mund të përdoren në zhvillimin e mjeteve ajrore pa pilot.

SHARE