OPOZITA LARGOHET NGA TAKIMI I KOMITETI I REFORMËS ZGJEDHORE: “MUNGESË E VULLNETIT PËR DIALOG DHE KOMPROMIS”

Anëtarët e Komitetit për Reformën Gjithëpërfshirëse Zgjedhore nga opozita nuk do të marrin më pjesë në punën e këtij organi derisa, siç njoftuan ata, të krijohet një mjedis në të cilin dialogu dhe kompromisi do të jenë më të rëndësishëm sesa interesat e veçanta të ngushta të partisë bazuar në parimet e partnerë të dëshirueshëm dhe të padëshirueshëm. Kjo u njoftua nga përfaqësuesit e opozitës në Bord, Draginja Vuksanoviq Stankoviq, Kenan Strujiq Harbiq, Genci Nimanbegu dhe Boris Mugosha. “Kompleksiteti i mjedisit socio-politik dhe nevoja për të përmirësuar mjedisin zgjedhor kërkon që historia e reformave dhe dialogu i nevojshëm të zhvendoset nga fusha në veprime konkrete, dmth që fokusi të zhvendoset nga forma e thjeshtë në thelb,” theksuan deputetët e opozitës. Siç thonë ata, do të informojnë Delegacionin e BE-së në Mal të Zi dhe Kryetarin e Parlamentit për të gjithë çështjen, me qëllim krijimin e të gjitha parakushteve të nevojshme për punën e mundshme të mëtejshme të Komitetit Gjithëpërfshirës të Reformës Zgjedhore, dmth pjesëmarrjen e tyre në punën e këtij komiteti sepse, siç thonë ata, pa përfaqësues të opozitës bordi nuk ka kuorum.

SHARE