HRAPOVIQ: GJINDEMI PËRPARA NJË SFIDE TË RE

Duke regjistruar rastin e importuar të virusit të koronës nga Bosnja dhe Hercegovina, ne po përballemi me një sfidë të re, tha Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq.

Në fjalimin e tij para Komisionit Parlamentar për Shëndetësi, Punë dhe Mirëqenie Sociale, Hrapoviq theksoi se sot mund të themi me siguri se viti 2020 do të mbahet mend në botë për virusin që pushtoi planetin dhe pothuajse ndaloi jetën për një moment, dhe me atë siguritë plotë dhe krenari, se Mali i Zi është sot në hartën e vendeve të suksesshme për shkak të një përgjigje gjithëpërfshirëse, me kohë dhe shumë të suksesshme ndaj sfidës që paraqet koronavirusi për të gjithë botën.

“Ky sukses nuk është as i rastsishëm, as i papritur! Ai është rezultat I një pune të vështirë dhe të përkushtuar – para së gjithash të sistemit shëndetësor, dhe më pas të të gjitha shërbimeve dhe institucioneve të tjera shtetërore,” tha ministri.

Edhe sot, Ministri theksoi veçanërisht qëndrimin e përgjegjshëm të qytetarëve malazez, të cilët kishin besim te profesionistët e shëndetësisë dhe respektuan masat dhe rekomandimet që vinin nga adresat zyrtare.

“Tani ne përballemi me një sfidë të re. Me regjistrimin e çështjes së importuar nga Bosnja dhe Hercegovina dje, vëmendja jonë duhet të ngrihet në nivelin më të lartë, dhe fakti që pikat e reja të nxehta po ndodhin në botë, veçanërisht në rajon, na detyron gjithashtu që të kemi një qëndrim të përgjegjshëm,” tha Hrapoviq.

“Për sa kohë që ka raste të infeksionit në botë, askush nuk është i sigurt,” tha Hrapoviq.

“Autoritetet shëndetësore kanë treguar se ata dine të reagojnë ndaj rrezikut aktual epidemiologjik. Ne mbetemi në të njëjtën detyrë. Shteti ka treguar që shëndeti i qytetarëve të tij pa kompromis është një përparësinë politikat e tij dhe i ka vënë të gjitha burimet në shërbim të kësaj alternative. Jam i bindur që tani të gjithë duhet të jemi të përkushtuar se si secili prej nesh mund të kontribuojë në fitoren përfundimtare kundër sëmundjes Covid 19 në mënyrën më të mire të mundshme,” përfundoi Hrapoviq.

SHARE