MË 23 MAJ FILLOJNË REGJISTRIMET NË INSTITUCIONET PARASHKOLLORE PRIVATE DHE PUBLIKE

Regjistrimi elektronik i fëmijëve në institucionet parashkollore publike dhe private për vitin shkollor 2024/25, do të fillojë më 23 maj dhe do të zgjasë deri më 15 qershor, u bë e ditur në takimin e përfaqësuesve të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Inovacionit dhe institucioneve parashkollore.

Ministria tha se në takim u diskutua për sfidat me të cilat përballen shumica e institucioneve parashkollore para regjistrimit të ardhshëm.

“Edhe pse përmes ndërtimit të kopshteve të reja është bërë një hap drejt lehtësimit të kapaciteteve, hapësira e pamjaftueshme është ende një nga sfidat më të mëdha të institucioneve publike parashkollore, veçanërisht në Podgoricë dhe në bregdet”, thuhet në njoftim.

Përfaqësuesit e Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Inovacionit, siç u tha, njoftuan se Ministria po punon në mënyrë aktive në përmirësimin e kushteve të qëndrimit në çerdhe dhe gjetjen e zgjidhjeve për zgjerimin e kapaciteteve të institucioneve parashkollore të mbivendosura, në mënyrë që të krijohen kushte që procesi arsimor të zhvillohet pa probleme dhe në mënyrë cilësore.

Përfaqësuesit treguan përkushtimin e Ministrisë për krijimin e kushteve më të mira për qëndrimin e fëmijëve, përmes blerjes së mobiljeve të reja që do të mirëpresin të vegjlit nga viti i ardhshëm shkollor.

Ministria tha se detajet e regjistrimit të fëmijëve në institucionet parashkollore publike dhe private për vitin shkollor 2024/25 do të publikohen në ditët në vijim.

SHARE